Nya Sprinter. Öka försprånget.

Senare i år kommer Nya Sprinter till Sverige. Modellen är uppkopplad på en helt ny nivå med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster. Dessutom får den det helt nya operativsystemet MBUX med intelligent röststyrning. Det blir också första gången Sprinter går att beställas som framhjulsdriven, utöver de bakhjuls- och fyrhjulsdrivna alternativen. Priserna startar från 246.000 kr exkl moms.

Kliv in i framtiden

Du möts av en stor pekskärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har inte bara extrem 3D-grafik och touch-skärm, utan en intelligent röststyrning – på svenska – som lär sig löpande med hjälp av AI. MBUX lär sig också vad du ofta gör vid olika tidpunkter och kan lägga upp förslag på platser att navigera till eller personer att ringa. Det är också kompatibelt med både Apple Car Play och Android Auto.

Läs mer


Komfort och säkerhet

Nya generationen Mercedes Sprinter är förvillande likt en personbil gällande komfort och säkerhet. De nya elstolarna har samma typ av manövrering som personbilarna, med minnen för olika förares inställningar. Backkameran visar sin bild i backspegeln och 360°-kamera finns som tillval. Både den avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning finns nu också för första gången att få i klassen.

Mer info


En uppkopplad värld

Nya Sprinter har Mercedes-Benz nya digitala infrastruktur för transportbilar – Mercedes PRO Connect. Systemet gör att det går att sköta ruttplanering och lokalisering för alla bilar i en vagnpark på distans. Navigationen har tillgång till trafikdata i realtid och alla kartor uppdateras on-line. Det går också att låsa eller låsa upp bilen på distans med hjälp av en smartphone.

Mercedes Pro Connect


Tusenkonstnär


Välj din bilmodell.

Nya Sprinter kan redan från fabrik levereras i fler än 1.700 olika utföranden. Skåpbil, flakbil, chassi eller tourer med upp till 5,5 ton totalvikt och hjulbaser från 3,25 till 4,32 meter. Det går också att få Sprinter som buss med upp till 20 sittplatser.

 • Sprinter skåpbil

  Sprinter Skåpbil kan du lasta över mycket arbete på! Skåpbilen finns i tre axelavstånd, fyra chassilängder, tre olika takhöjder och flera viktversioner.

  Mer om Nya Sprinter skåpbil

 • Sprinter chassibil

  Sprinter Chassibilar finns med antingen enkelhytt eller dubbelhytt. För att kunna välja den påbyggnation som passar dig finns bilen med antingen standardram eller låg ram. Du kan även välja mellan tre olika axelavstånd.

  Mer om Nya Sprinter chassibil

 • Sprinter tourer

  Sprinter tourer är en kombibil som passar utmärkt som minibuss i taxi- och turistnäringen, som shuttlebuss eller för företagets personaltransporter. Beroende på vilka säten som väljs finns det plats för upp till nio personer i den rymliga kupén.

  Mer om Nya Sprinter tourer


Driftig

Nytt för den nya generationen är att det går att beställa Sprinter med framhjulsdrift. Det ger 50 kg mer lastförmåga och ca 0,5 kubikmeter mer lastvolym jämfört med motsvarande bakhjulsdriven modell. Lasthöjden sänks också med 8 cm.

Kontakta din åf för mer info