19 March 2018 / Lastbilar

Årets Hantverkare fick sin Vito med ”extra allt”

Mattias Degerstedt i Filipstad blev Årets Hantverkare 2017. Det är kunderna som nominerar och röstar fram vinnaren och priset delas ut på en prestigefylld gala – Hantverksgalan. Nu har han hämtat ut sin sprillans nya Mercedes-Benz Vito 119, tjusigt stripad med firmanamnet på huven och vinnarloggan från Årets Hantverkare på sidan.

– Med vinnarloggan och firmanamnet på bilen så syns det vem som är på plats och bygger, säger Mattias Degerstedt
– Med vinnarloggan och firmanamnet på bilen så syns det vem som är på plats och bygger, säger Mattias Degerstedt

– Jag är stolt över utmärkelsen, men man måste också vara ödmjuk. Att stripa bilen med utmärkelsen handlar inte om att vara kaxig, utan att vara stolt. Och är du en stolt hantverkare, så är du inte rädd att det syns på byggplatsen vem det är som bygger och vem som gör jobbet, säger Mattias och tillägger:

– Men jag kan inte ta åt mig äran själv, utan priset är ju till hela firman och min skickliga personal. De är ute hos kunderna och det är verkligen deras pris.

”Man vill ju att det ska synas!”

Hans nya Vito hämtades hos Veho bil i Karlstad och det var försäljningschefen Simon Mattson som lämnade över nycklarna till den ”extra allt”-utrustade transportbilen.

– Mattias bil är en Mercedes Benz Vito 119Cdi Skåp Lång Edition 1, 4WD, säger Simon Matsson och fortsätter:
– Bilen är med andra ord fullutrustad med ex  skinnklädsel, Navigation, Backkamera, Original 18” Aluminium fälgar och lite annat smått och gott! Mattias valde till skyddsklädsel och takräcken som vi monterade innan leverans.

Mattias har hämtat sin Mercedes-Benz Vito, utrustad precis som han vill ha den.
Mattias har hämtat sin Mercedes-Benz Vito, utrustad precis som han vill ha den.

– Vi har flera bilar i firman, av olika märken. Mercedes-Benz Citan hade inte riktigt slagit igenom när vi skaffade de mindre transportbilarna, men det är väl just Citanen – inte den minsta, utan mellanstorleken – som vi kommer att kolla lite på framöver. Den lite förlängda varianten.

– Jag har haft en Vito i firman tidigare, för 10 år sen säger Mattias och fortsätter,
Då var den inte fyrhjulsdriven och det var den enda anledningen till att jag bytte bort den då. Men nu när den är det, så kan jag ta mig fram överallt och då var det inget att tveka på. Det finns många saker som Mercedes-Benz är bra på, t ex att göra sina bilar ganska bränslesnåla.

_dsc9183

– Det var i och med att vi vann det här priset och att Mercedes-Benz var huvudsponsor på Hantverksgalan, som gjorde att tanken på en Vito föddes igen.

Mattias Degerstedt startade sin byggfirma i Filipstad 2006. Det gick bra och efter några år utökade han firman genom att anställa ett par hantverkare till.

dsc_1129– Sen tänkte jag att man kanske skulle ha tio anställda, så man kunde ta lite större och fler jobb. Och är man fler och någon av oss blir sjuk så kan man täcka upp. Det blir tryggare både för oss och kunden. Idag är vi 17 personer i firman.

– Nu har vi allt ”i huset” utom el och rör, säger han och fortsätter:
– Vi har golvläggare, plattsättare och grävmaskinister. Att få utmärkelsen Årets Hantverkare innebär också att man måste leva upp till det, att man har ett extra öga på sig. Men det är kanske inte fel, tillägger Mattias.

– Det har också inneburit att fler känner till oss. Som till exempel när vi var i Stockholm och gjorde ett jobb ett par månader efter utmärkelsen, och skulle handla lite grejer på en bygghandel där. När vi plockat på oss vad vi skulle ha och jag skulle visa min legitimation för fakturering, så sa killen i kassan ’Nänä, det behöver du inte. Vi vet vem du är.’  – Nä, det tror jag inte. Det är ett år sedan jag var här, svarade jag honom, men då sa han ’Jodå, vi känner igen dig. Du är Årets Hantverkare.’

– Det var andra gången vi nominerades och vi är nominerade i år igen. Och förra året blev vi Årets Företagare i Filipstad också.

– 2017 var mitt livs allra bästa år hittills, om man bortser från fantastiska händelser som barnafödande och giftermål.

_dsc9227