Bestäm månadskostnaden för din nya Mercedes Citan.

Månadskostnad inkl. service från 1.605 kr

Med en paketlösning från Mercedes-Benz är det du och ingen annan som bestämmer hur ditt bilägande ska se ut – och vad det ska kosta. Klicka dig fram och prova olika alternativ i vår nya kalkylator.


Beräkna din månadskostnad


Kliv in i Citan Skåpbil.

Kliv in och upplev den rymd och lastutrymme som Mercedes Citan erbjuder. Här kan du scrolla runt och kika in i Citan 109 Fighter skåpbil.

Har du ett par VR-glasögon? Utmärkt! Klicka på glasögon-ikonen, luta dig tillbaka och förundras av känslan av att sitta i din framtida Mercedes Citan skåpbil.

Bygg din Citan


Flexibel och smidig. En ledare bland transportbilar.

Mercedes Citan kan inte ta över ditt arbete helt, men med Mercedes Citan transportbil kan ditt arbete bli betydligt enklare, oavsett vilken bransch du jobbar i.

Citan är transportbilen för uppdrag i city, med kompakta mått och stort lastutrymme. Transportbilen som erbjuder smidig i- och urlastning, flexibilitet och hög transportkapacitet. Det perfekta alternativet när det är dags att leasa transportbil.


Beräkna din månadskostnad


Upplev äkta arbetsglädje som ägare av en Mercedes-Benz Citan.

En bekväm arbetsplats med gott om lastutrymme.

Citan har en praktisk interiör med funktioner och komfort som gör att du som förare ska trivas. Allt ifrån bekväma bilsäten till enkel lastning tack vare de låga dörr- och lastkanterna. Den ställbara förarstolen har sidostöd som avlastar ryggen och är robust och tålig med ventilerande funktion. Ratten är inställbar i höjdled för en så bekväm körställning som möjligt. Reglagen är översiktligt placerade och enkla att använda. Naturligtvis ingår radio, värme- och ventilationssystem i grundutförandet.

Upptäck detaljerna i Mercedes Citan, beställ vår Citan broschyr.

Beställ broschyr

Citan förvaringssystem Praktiskt förvaringssystem med fack i förarhytten och fästöglor i lastutrymmets golv som kan användas för att säkra lasten med spännremmar.

Citan infälld backspegel

Eluppvärmda och elektriskt inställbara ytterbackspeglar som effektivt förebygger frost och imma.


Mercedes-Benz Citan transportbil erbjuder både smidig stadskörning och kraftfull landskörning. Tack vare BlueEFFICIENCY-tekniken sänks både CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen.

En bränslesnål transportbil. Från 4,3 l per 100 km.

Transportbilen Citan erbjuder både smidig stadskörning och kraftfull landskörning. Bilen kan fås med vridmomentstarka dieselmotorer med 75, 90 och 110 hk eller bensinmotorn med 114 hk. Till dieselmotorerna finns 5- eller 6-växlad manuell växellåda och till bensinmotorn kan man även välja en 6-stegad automatlåda.

Den innovativa BlueEFFICIENCY-tekniken sänker både CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen. Med en förbrukning från 4,3 l/100 km och långa serviceintervaller på upp till 4.000 mil är Citan ett smart val när det gäller driftsekonomi.

Boka provkörning


Vilken version blir din nya Citan?

Transportbilen Citan kan fås i olika versioner och längder. Välj mellan modellerna Skåpbil och  Mixto.

 • Mercedes-Benz Citan Skåpbil i rött.

  Citan Skåpbil.

  Citan skåpbil sväljer imponerande mycket. Skåpbilen kan fås i tre olika längder och har en lasthöjd på 1 258 mm. Lastkapaciteten är upp till 3,8m³ och nyttolasten är mellan 460 och 750 kg. Imponerande lastutrymme!

  Mer om Citan skåpbil

 • Mercedes-Benz Citan Mixto i blått.

  Citan Mixto.

  Minibussen Citan Mixto har fem bekväma sittplatser för persontransport och ett 2,4 m³ lastutrymme för material och bagage. När du fäller ned baksätet ökas lastutrymmet till rymliga 3,7m³.

  Mer om Citan Mixto


Mercedes-Benz Citan är en trygg bilinvestering. Citan har höj- och sänkbara trepunktsbälten med bältessträckare, förarkrockkudde, varselljus och backstarthjälp.

En trygg bilinvestering.

Att köpa eller leasa transportbil hos Mercedes-Benz är en trygghet. Vi finns med dig hela vägen på resan. Samma trygghet som du som förare ska känna i din nya Citan.

Med den elektriska sladdpareringen ADAPTIVE ESP©, bromsassistent och låsningsfria och effektiva bromsar övertygar bilen med korta bromssträckor. Vid en nödbromsning aktiveras dessutom bilens varningsblinkers automatiskt.

Redan i grundutförandet har Citan höj- och sänkbara trepunktsbälten med bältessträckare, förarkrockkudde, varselljus och backstarthjälp. Kom fram säkert!

Mercedes-Benz Citan skåpbil ingår backstartshjälp som är integrerad i den elektroniska sladdpareringen ESP® och underlättar igångkörning i motlut.

En vinnare bland smidiga transportbilar.

I Citan skåpbil ingår backstartshjälp som är integrerad i den elektroniska sladdpareringen ESP®. Den underlättar igångkörning i motlut. Efter att du släppt upp bromspedalen hålls bromstrycket kvar, vilket gör att du kan flytta foten från bromsen till gasen utan att bilen rullar bakåt. Backstartshjälp aktiveras i uppförsbackar med en lutning på ca 4 % eller mer. När du kör igång på plan väg eller i nedförsbackar är den inte aktiverad.

Upplev alla händiga funktioner Citan transportbil har att erbjuda.

Boka provkörning

Mercedes-Benz hjälper dig med både privatleasing och företagsleasing.

Håll koll på budgeten. Leasa transportbil!

Finansiering, service och försäkring.

Mercedes-Benz erbjuder en serie paketlösningar som samlar finansiering, service och försäkring i ett enda avtal, för ett tryggt köp av transportbil och skåpbil.

Paketen är flexibla och enkla att skräddarsy efter din verksamhet. Välj mellan operationell leasing och finansiell leasing. Helt enkelt den leasing av transportbil som passar dig bäst!

Räkna på kostnaden


Våra bästa erbjudanden.

ModellCitan 109 CDI Fighter Skåp LångCitan 111 CDI Fighter Skåp LångCitan 112 STAR Aut Skåp Lång
Pris från:136.900 kr146.900 kr141.900 kr
Månadskostnad inkl service1 från:1.605 kr1.715 kr1.665 kr
Specifikation:3,1 m³  (90hk)3,1 m³  (110hk)3,1 m³  (114hk)
Tillägg för Skåp Extralång 3,8 m³: 10.000 kr 10.000 kr -
Tillägg Aut. 6G-DCT2 (endast lång version): - -Automat ingår 


Alltid med Citan Fighter
AC • Radio med Bluetooth® • Dubbelt passagerarsäte fram • Eluppvärmt förarsäte • Eluppvärmda och inställbara ytterbackspeglar • Igångkörningsassistent • BlueEFFICIENCY med ECO-start/stopp-funktion • Centrallås • Skjutdörr höger sida lastutrymme • Innerbelysning lastutrymme • Bakdörrar 180 grader • Heltäckande hjulsidor • Reservhjul

Alltid med Citan STAR
Automatväxellåda 6G-DCT • AC • Radio med Bluetooth® • Läderklädd ratt • Eluppvärmda förar- och passagerarsäte • Eluppvärmda och inställbara ytterbackspeglar • Igångkörningsassistent • BlueEFFICIENCY med ECOstart/stopp-funktion • Fjärrstyrt centrallås • Exteriört lackpaket • Skjutdörr höger sida lastutrymme • Innerbelysning lastutrymme • Bakdörrar 180 grader • Heltäckande hjulsidor • Reservhjul

Hitta återförsäljare

1 Paket Business: Finansiell leasing via Mercedes-Benz Finans 36 mån, 6 000 mil, restvärde 40 %, 1:a förhöjd avg. 30 %, rörlig ränta (december 2018) inkl. Service Complete. Leasingavgift exkl. moms. Reservation för sedvanlig kreditprövning. 

Nyheter

Lysande tider för Jörgen och hans X-Klass.

Jörgen Sköld startade firman ErHjälp redan 1998 och då som underentreprenör till andra företag som sysslar med el, mässor och…

Läs mer

Jessica och hennes kaxiga Citaner.

Jessica Buhre driver ett eget företag i städbranschen och bor på en gård i lilla Ullstorp utanför Tomelilla. På gården…

Läs mer

Rollin’ Bistros älskar sin Citan

– Vår Citan är en blandning mellan en galopp- och en arbetshäst. Enkel, men samtidigt så stilren. Vi älskar den…

Läs mer