• Förarhytten i nya Mercedes Sprinter, med stor pekskärm, multimediasystem och gott om utrymme.

    En riktig stjärna till arbetskollega


Fronten på nya Mercedes Sprinter ljuslyktor med LED-strålkastare.

Snyggare än någonsin

Designkonceptet ”sensual purity” har blivit en stor framgång för Mercedes-Benz personbilar och finns nu även hos Sprinter. Det är ju ingen nackdel att se bra ut när man utför sitt arbete.

Sprinter design


Tydlig skärm som visar hastighet samt Sprinters position i förhållande till andra på vägen.

En trygg och säker arbetsbil

Sprinter genomsyras av säkerhet: Moderna hjälpsystem kan ge föraren stöd i kritiska och oöverskådliga situationer eller vid monotona körningar.

Den solida basen utgörs av råkarossen, som har en konstruktion och materialsammansättning som gör den extra stabil. Denna kompletteras av flera avancerade körhjälpssystem.

Säkerhet


Multimediasystem med stor pekskärm med hög upplösning, snabb navigation på hårddisk med 3D-kartvisning och integrering av smartphone i nya Mercedes Sprinter.

Din arbetsbil. Din arbetsplats.

Det har alltid varit något speciellt med att stiga in i en Sprinter. Och nu kan vi bjuda på en helt nyutformad interiör med en balans mellan praktiska funktioner och högklassig design. Vi vill göra förarens vardag så behaglig som möjligt.

För den komfortabla och funktionella interiören i nya Sprinter finns ett stort utbud av utrustning att välja bland, så att bilen kan anpassas helt efter uppdragstyp och individuella behov.

Arbetsmiljö


Mercedes Sprinter Skåpbil i vitt som lastas med kartonger och backar, modern stadsmiljö utanför ett lager.

Lastutrymme så det blir över

Förbättrat lastutrymme med 50 kg högre nyttolast.

Bilar med framhjulsdrift imponerar med extra lastutrymmesvolym och ett lastgolv som är 80 mm lägre jämfört med bilar med bakhjulsdrift. Dessutom har de 50 kg högre nyttolast än bilar med bakhjulsdrift i föregående modellserie.

Lastutrymme


Mercedes Sprinter Skåpbil i rött som lastas med backar med frukt och grönsaker, utanför ett lager.

Slukar allt - utom bränsle

Eftersom vi gärna vill göra det som är bra ännu bättre har vi sänkt förbrukningen hos våra dieselmotorer ytterligare. Ytterligare plus för driftsekonomin i ditt företag med framhjulsdrivna Sprinter ger cirka 50 kg högre nyttolast, ännu mer utrymme och ett ca 80 mm lägre lastgolv. Nu går det alltså ännu smidigare att lasta Sprinter samtidigt som det är enklare att stiga in i den.

Driftsekonomi