Blåa sexkantiga ikon på svart bakgrund som illustrerar Mercedes PRO utbud av digitala tjänster.

Mercedes PRO connect.

Förbinder bilar och människor på ett intelligent sätt.

Mercedes PRO Connect är det smarta sättet att koppla samman ditt företag och dina fordon. Allt för att du ska kunna öka effektiviteten, sänka kostnaderna och fokusera på din kärnverksamhet. Med digitala tjänster kan du styra din flotta på ett helt nytt sätt.

PRO Adapter För Nya Sprinter


Mercedes PRO connect består av tre delar:

1. Digitalt verktyg för fordonsadministration

Mercedes PRO connect är ett digitalt verktyg för fordonsadministration, som ger vagnparkschefer en översikt över hela vagnparken. Som fordonsansvarig får du möjlighet att planera körningar och kommunicera med förare i realtid. Allt efter behov kan du skräddarsy dina dashboards i verktyget så du filtrerar ut den informationen som är extra viktig för dig. 

Med Mercedes PRO ger dig som vagnparschef tydlig översikt över vagnparken.

Alltid översikt över vagnparken.

Som trafikledare vill du ha full kontroll över alla körningar för att kunna planera rutterna ännu mer effektivt. Med Mercedes PRO connect kan bilarnas position och information om trafiksituationen kan hämtas så gott som i realtid. Även den automatiska områdesövervakningen (geofencing) och inställning av adresser, t.ex. viktiga kunder på platsen, förbättrar översikten för vagnparkschefen.

Med Mercedes PRO ger dig som vagnparschef tydlig översikt över vagnparken.

Viktiga fordonsdata är överskådligt presenterade.

När du som vagnparkschef känner till statusen på transportbilarna kan du minimera stilleståndstiderna. Tack vare regelbundet överförda uppgifter om bilarnas skick och översiktligt presenterade data kan du som vagnparkschefen alltid ha full koll.

2. Mercedes PRO app

Möt en intelligent bil-app. Via Mercedes PRO App1 kan föraren få värdefull information om transportbilen och sina körningar. Den kan dessutom användas för smidig kommunikation mellan vagnparksansvarig och föraren.

Håll koll på dina körning med Mercedes PRO. I telefonen kan du som förare se en samlad log av tidigare och kommande körningar.

Enklare administration och bättre översikt.

Via Mercedes PRO app kan man ta del av digitala körjournaler, ett smidigt alternativ till körjournaler i pappersform, så att förarna kan fokusera på sina huvudsakliga arbetsuppgifter. Det går självklart också att skilja mellan privata resor och körningar i jobbet.

Mercedes PRO har en chattfunktion där förare kan kommunicera med vagnparkschefer. Bilden visar en dialog mellan föraren och fleet manager på en smartphone.

En bil-app som alltid håller dig informerad2.

Mercedes PRO App öppnar upp för möjligheten att sköta en effektiv kommunikation mellan förare och trafikledning. Tack vare vagnparkskommunikationen kan förarna ta emot information på ett säkert och effektivt sätt centralt från bil-appen med viktiga fordonsuppgifter, aktuell trafiksituation eller nya körningar. Likaså skickas övriga meddelanden, adresser och telefonnummer tryggt till förarens via bil-appen.

3. Mercedes systemlösningar

Oavsett Vito- eller Sprintermodell finns det en smart systemlösning.

Mercedes PRO adapter kopplas till din transportbil för att få åtkomst till Mercedes PRO digitala tjänster.

Kommunikationsmodul

I Nya Sprinter är PRO kommunikationsmodulen redan monterad från fabrik. Det innebär att Sprinter från början är optimalt uppkopplad – och att du kan göra din arbetsdag ännu effektivare. Kommunikations-modulen (LTE) för digitala tjänster överför data med fast inbyggt SIM-kort extra snabbt och tillförlitligt.

PRO Adapter

I äldre Sprintermodeller samt Vito erbjuder vi en PRO Adapter för enkel eftermontering. Adaptern installeras i bilen och tillhandahåller och ger åtkomst till alla fördelar med Mercedes PRO connect.

Vilken PRO connect-lösning passar dig?

Beroende på vilket Mercedes-Benz fordon du har har vi olika lösningar till dig.

Nya Spriter är utrustad med Mercedes PRO. Det fast monterade SIM-kortet i kommunikationsmodulen (LTE) ger en stabil och snabb anslutning mellan bilen och internet. Det används för Mercedes-Benz nödanropssystem, Live Traffic Information och alla övriga tjänster inom Mercedes PRO connect.

Kommunikationsmodulen PRO connect

Kommunikationsmodulen är redan monterad från fabrik i Nya Sprinter. Enkelt att snabbt komma igång.

Läs mer

Koppla Mercedes PRO Adaper till din transportbil för att koppla upp dig till Mecredes PRO digitala tjänster.

Mercedes PRO Adapter

PRO Adapter kan eftermonteras i utvalda modeller av Mercedes-Benz Transportbilar för att du ska kunna ta del av den senaste tekniken. Enkelt att montera i Sprinter 906 (fr.o.m. 04/2006), Vito 447 (fr.o.m. 10/2014) och Vito 639 (fr.o.m. 11/2010).

Läs mer

Är din bil redo för Mercedes PRO connect?

Gör snabbkollen för att ta reda på vilka modeller som redan är kompatibla med Mercedes PRO connect:

sprinter 910Sprinter 910 (fr.o.m. 06/2018)

sprinter 907Sprinter 907 (fr.o.m. 06/2018)

Kommunikationsmodulen PRO connect

sprinter 906Sprinter 906 (fr.o.m. 04/2006)

vito447Vito 447 (fr.o.m. 10/2014)

vito639Vito 639 (fr.o.m. 11/2010)

PRO Adapter

1 Mercedes PRO Adapter-appen får inte hanteras under körning. Följ alltid gällande nationella lagar om användning av smartphone i bilen under körning.
2 Av säkerhetsskäl kan funktionen vagnparkskommunikation i Mercedes PRO Adapter-appen bara användas när motorn är avstängd.

Om du redan är användare av Mercedes PRO

Logga in

Support
E-post: mproconnect.swe@cac.mercedes-benz.com
Telefon: 00 800 3 7 77 77 77*
*Du når oss mån-sön dygnet runt.