Transportbil med säkerhet i fokus

Upptäck utbudet av tillval för Nya Sprinter


En trygg arbetsbil

I grundutförandet ingår automatiskt färdljus, ”secondary collision mitigation” (inleder automatiskt en inbromsning om en kollision har registrerats, vilket kan bidra till att undvika en andra kollision) och sidvindsassistent. Beroende på förarens behov och användningsprofilen går det att komplettera med många andra system.

Om olyckan skulle vara framme ingår en krockkudde som bidrar till att skydda föraren vid en kollision. Som tillval finns ytterligare fem krockkuddar fram.

Stig in i Nya Sprinter

Ingen förbiser en Sprinter

Med LED-strålkastarna lyses vägen upp på bästa sätt, både på halv- och helljus. LED-tekniken har nämligen fler ljuskällor än halogenstrålkastare, vilket ger en mer homogen ljusfördelning. Mötande trafik och andra trafikanter bländas inte lika mycket när det är mörkt. Utöver detta ingår även bakljus i delvis LED i utrustningen.

Bygg din Sprinter 

Uppsikt från alla vinklar

Parkering och manöverkörning blir lätt med 360°-kamera. Du kan välja mellan olika bildvyer där du kan se bilen ur olika vinklar.

 

Aktiv kurshållningsassistent

Kurshållningsassistenten varnar med ljus- och ljudsignaler om bilen lämnar körfältet utan att föraren avser det. Systemet kan också bromsa in bilen på ena sidan för att få tillbaka den på rätt kurs igen.

Aktiv bromsassistent

Den aktiva bromsassistentens bidrar till att förhinda olyckor med framförvarande fordon och korsande fotgängare.

Aktiv avståndsassistent

Den aktiva avståndsassistenten DISTRONIC kan hålla ett inställt avstånd till det framförvarande fordonet och avlastar föraren vid exempelvis motorvägskörning och kökörning.

Dödvinkelassistent

Dödvinkelassistent med Rear Cross Traffic Alert kan hjälpa till att undvika olyckor när du byter fil, backar, parkerar eller stiger ur bilen, med hjälp av symboler och varningsljudsignaler.

Läs om arbetsmiljön