Nya Sprinter. Öka försprånget.

Upptäck Nya Sprinter. Denna arbetsbil är uppkopplad på en helt ny nivå med bland annat inbyggda digitala vagnparkstjänster. Dessutom får den det helt nya operativsystemet MBUX med intelligent röststyrning. För första gången någonsin kan du även beställa Sprinter med framhjulsdrift, utöver de bakhjuls- och fyrhjulsdrivna alternativen. Perfekt för uppdrag som kräver extra utrymme.

Månadskostnad inkl. service från 2.845 kr exkl moms (Kontantpris från 254.400 kr).


100% rekommenderar

Testpiloterna eniga i sin utvärdering

10 testpiloter har testkört Nya Sprinter under tre arbetsdagar skarpt i sin yrkesroll som hantverkare, inredare eller plåtslagare. Det sammanfattande betyget är att den här transportbilen är snabb och smidig – som en riktig sprinter.

Läs hela testet här


Bygg din Sprinter idag


Skåpbil, Chassibil och Minibuss

Utforska möjligheterna att skräddarsy Nya Sprinter efter dina personliga preferenser. I vår konfigurator kan du testa dig fram och bygga en Sprinter helt i din egen smak. Välj mellan olika utföranden och längder. Vad väntar du på?

Bygg skåpbil      Bygg Chassi Bygg minibuss


Interiören i förarhytten inne i Sprinter Skåpbil, med en imponerande touchskärm som förmedlar all nödvändig information och möjlighet att styra bilfunktioner, musik samt övrig underhållning.

Upplev framtiden i Nya Sprinter

Möt framtiden - både visuellt och intellektuellt. I nya Sprinter möts du av en stor pekskärm där du styr det unika operativsystemet MBUX. Systemet har inte bara extrem 3D-grafik och touch-skärm, utan en intelligent röststyrning på svenska, som löpande lär känna ditt beteende som förare med hjälp av Artificiell Intelligens. MBUX lär sig dina rutiner och aktiviteter vid olika tidpunkter och kan därmed ge förslag på platser att navigera till eller personer att ringa. För sådan förare, sådan Sprinter. Redo att lära känna varandra?

Nya Mercedes Sprinter är kompatibelt med både Apple Car Play och Android Auto.

Läs mer


Bilden illustrerar Sprinters radar som Skåpbilen är omgiven av, för en säkrare körning, när bilen kör över en bro i en storstadsmiljö.

En bekväm och säker arbetsbil

Nya Sprinter bjuder på en sömlös upplevelse mellan vardag och arbete. Mercedes Sprinter är nämligen förvillande lik en personbil gällande både komfort och säkerhet. Missa inte de nya elstolarna i Sprinter som har samma typ av manövrering som personbilarna, med minnen för olika förares inställningar, så du alltid känner dig som hemma i din arbetsbil. För ökad trygghet och säkerhet visar backkameran sin bild i touchskärmen och 360°-kamera som tillval. Och för första gången i klassen kan du även få din Sprinter med avståndskännande farthållaren DISTRONIC, kurshållningsassistent och vägmärkesigenkänning.

Säkerhet i Nya Sprinter


Blåa sexkantiga ikon på svart bakgrund som illustrerar Mercedes PRO utbud av digitala tjänster.

En värld av digitala tjänster

Nya Sprinter levereras med Mercedes-Benz nya digitala infrastruktur för transportbilar – Mercedes PRO Connect. Systemet gör att det går att sköta ruttplanering och lokalisering för alla transportbilar i en vagnpark på distans. Om det så är en arbetsbil låg på bränsle eller en minibuss mitt uppe mellan olika transportuppdrag. Navigationen har tillgång till trafikdata i realtid och alla kartor uppdateras on-line. Det går också att låsa eller låsa upp bilen på distans med hjälp av en smartphone. En smidig digital tjänst - både för förare och ansvarige.

Mercedes Pro Connect


Nya Sprinter Skåpbil i ett rött utförande mitt i ett transportuppdrag, i stadsmiljö med modern arkitektur.

Framhjulsdrift till Nya Sprinter

Beställ nya Mercedes Sprinter framhjulsdrift. Något som är helt nytt för nya generationens Sprinter. Genom att addera framhjulsdrift till din nya Mercedes Sprinter skapar du en arbetsbil med 50 kg mer lastförmåga och ca 0,5 kubikmeter mer lastvolym jämfört med motsvarande bakhjulsdriven modell, samtidigt som lasthöjden sänks med 8 cm.

Nya Sprinter kommer i flera utföranden, läs mer om drivlinor och motorer för att hitta den version som passar dina uppdrag.

Drivlinor & motorer i Sprinter


Kliv in i Nya Sprinter

Här kan du scrolla runt och kika in i Nya Sprinter. Har du ett par VR-glasögon kan du klicka på glasögon-ikonen och kliva in i förarhytten.

Triss i transportbilar. Skåpbil, chassi eller minibuss?

Vill du först och främst att din transportbil ska vara praktisk och driftsekonomisk? Eller vill du ha en representativ transportbil som uppfyller höga krav på bekvämlighet? Med Sprinter är båda sakerna möjliga – och mer därtill.

Nya Sprinter kan redan från fabrik levereras i fler än 1.700 olika utföranden. Skåpbil, flakbil, chassi eller tourer med upp till 5,5 ton totalvikt och hjulbaser från 3,25 till 4,32 meter. Det går också att få Sprinter som minibuss med upp till 20 sittplatser.

 • Nya Sprinter Skåpbil i silver, parkerad på gatan i en stadsmiljö omgiven av modern arkitektur.

  Sprinter Skåpbil

  Mercedes Sprinter Skåpbil väntar på att bli din nya arbetshäst - en arbetsbil att lita på helt enkelt! Skåpbilen finns i tre axelavstånd, fyra längder på chassi, tre olika takhöjder och flera viktversioner. 

  Nya Sprinter Skåpbil

 • Nya Sprinter Chassi i vitt, ute på uppdrag.

  Sprinter Chassibil

  Mercedes Sprinter Chassibilar finns med antingen enkelhytt eller dubbelhytt. För att kunna välja den påbyggnation som passar dig finns bilen med antingen standardram eller låg ram. Du kan även välja mellan tre olika axelavstånd.

  Nya Sprinter Chassibil

 • Nya Sprinter City Tourer i silver, parkerad på gatan i en stadsmiljö omgiven av höghus.

  Sprinter Tourer

  På jakt efter en minibuss i verksamheten? Sprinter tourer är en kombibil som passar utmärkt som minibuss i taxi- och turistnäringen, som shuttlebuss eller för företagets personaltransporter. Beroende på vilka säten som väljs finns det plats för upp till nio personer i den rymliga kupén. 

  Nya Sprinter Tourer