21 January 2019 / Road Stories

Lysande tider för Jörgen och hans X-Klass.

Jörgen Sköld startade firman ErHjälp redan 1998 och då som underentreprenör till andra företag som sysslar med el, mässor och inredningsbelysning. Sedan fyra år tillbaka har han ombildat företaget och tar nu hela entreprenaduppdrag inom sitt gebit, främst för företag och föreningar, men även privatpersoner är välkomna som kunder.

– När Mercedes-Benz presenterar en sådan bil, vill man ju vara en av de första.

Jörgen Sköld hämtade ut sin X-Klass i början av april 2018 och han gillar sin nya bil. Så mycket att barnen vet att det inte är lönt att fråga om de får låna den.

– Vi har jobbat i alla möjliga miljöer under åren, i butiker, växthus, på lantbruk, inom livsmedelsindustrin och i privata hem, säger Jörgen.

– Överallt där det finns behov av belysning.

– Sedan 2016 har vi dessutom satsat på att bli den bästa solelsinstallatören i sydvästra Sverige, berättar han.

Jörgen Mercedes-Benz X-Klass

ErHjälp utgår från Jörgens hemort, Anderslöv, men jobbar i hela Sydvästra Sverige. När den första pickupen med stjärna i fronten presenterades – X-klassen – så beställde Jörgen firmans första Mercedes-Benz och han hämtade den i början av april 2018. En stålgrå X 250 Power Edition.

Firman skaffade sin andra Mercedes-Benz transportbil i juni förra året. Det blev en förlängd Citan, som inretts som verkstadsbil.

Jörgen Mercedes-Benz X-Klass

– Det är plats för ungefär lika mycket utrustning i båda bilarna. Citanen är inredd som lite mer traditionell hantverksbil, medan X-Klassen har lucka bak – inte kåpa – med en utdragbar ”släde” där all utrustning har sin egen plats.

– När man drar ut släden hela vägen, så kan man gå runt den och ta vad man behöver. Man slipper sträcka sig över flaket för att nå. Det är en mycket smidig lösning.

– Släden är inget specialbygge, utan finns att välja som tillbehör. Om man pratar med en Mercedessäljare och talar om vad man har för behov, så föreslår de lösningar och fixar allt.

Jörgen Mercedes-Benz X-Klass

Jörgen, som är 51 år, har tre utflugna barn i familjen. De tycker också att X-Klassen är fin och åker gärna med i den.

– Men de har inte vågat fråga om de får låna min bil. Och det får de inte, säger Jörgen, skrattar och tillägger:

– De får skaffa egna!

Jörgen Mercedes-Benz X-Klass

– Jag är mycket nöjd med den, säger Jörgen och fortsätter:

– Och jag kör med den både i jobbet och privat. Givetvis har jag ett fullserviceavtal, så att man slipper onödiga problem och stopp i sin verksamhet. Jag använder X-Klassen mycket som dragbil också.

– X-klassen är en cool bil. Det är roligt när man kommer körande med den och alla tittar. Och de 190 hästkrafterna räcker långt för mig.

– Nästa gång jag byter bil, blir det V6:an.

Jörgen Mercedes-Benz X-Klass