09 November 2017 / Nyheter

Rollin’ Bistros älskar sin Citan

– Vår Citan är en blandning mellan en galopp- och en arbetshäst. Enkel, men samtidigt så stilren. Vi älskar den här bilen, säger Giovanna Lögdahl, en av två delägare till streetfoodföretaget Rollin’ Bistros i Göteborg.

Idén till Rollin’s Bistros föddes under en resa till Filippinerna 2014. Paret Jacob Vang och Giovanna Lögdahl har arbetat inom restaurangvärlden i många år, samtidigt som de parallellt åkt på inspirationsresor jorden runt.

Giovanna Rögdahl i farten. Foto Therese Björkbacke
Musslor hör till favoriterna – här Giovanna Rögdahl i köket.

– Sex månader innan start började vi titta på foodtrucks, testade menyer och reste fyra månader i Asien. Vi började hemma hos min mamma i Kalmar och flyttade sedan verksamheten till Göteborg, förklarar Jacob Vang.

Idag har de två foodtrucks, ett baskök i Västra Frölunda samt en restaurang på Lindholmspiren vid Göta älv i centrala Göteborg. Det är i logistiken mellan dessa fyra som den nya Citanen spelar en viktig roll.

Rollin' Bistros i Göteborg. Foto: Therese Björkbacke
Rollin’ Bistros i Göteborg. Foto: Therese Björkbacke

– Vi bestämde oss för varianten som är lite förlängd, och vi fyller hela skåpet. Den rymmer mycket mer än man tror och är fortfarande stadig. Den känns inte heller som en skåpbil när man kör den, den kommer inte i gungning. Det går att lasta den väldigt tungt men den tyngs ändå inte ner, fortsätter Jacob Vang.

Paret valde en helvit Citan, de fick den i april och den leasas på tre år –inklusive trygga mil, försäkring och service. Bilen används framför allt för att köra cateringleveranser, transportera redskap, bord och stolar till serveringarna, paketera in grönsaker, och handla och transportera varor.

Giovanna Rögdahl i farten. Foto Therese Björkbacke
Giovanna Rögdahl i farten. Foto Therese Björkbacke

– Vi är supernöjda med valet, bilen är lite elegant, praktisk men ändå lyxig. Jag gillar panoramautsikten och komforten är väldigt bra. Samtidigt känns den väldigt säker, speciellt i göteborgstrafiken. Den är även väldigt stabil och fjädringen är skön, det skumpar inte ens när man kör över en kant, säger Giovanna Lögdahl.

Urvalsprocessen tog lång tid, de tittade på tre-fyra andra märken men allihop kändes steget plastigare jämfört med Mercedes. Under hela den intensiva sommarsäsongen gick bilen som en klocka, ”den rullar bara på, har aldrig krånglat”, och paret är väldigt nöjda.

Interiör från restaurangen på Lindholmspiren i Göteborg.
Interiör från restaurangen på Lindholmspiren i Göteborg.

– Jag var sugen på att köpa en Mercedes privat, jag gillar det märket och det känns som om man får mycket för pengarna. Det är bra bilar med hög kvalitet och jag är lite inne på att köpa en så småningom. Både min far och farfar körde Mercedes Benz och det finns många orsaker till att välja Mercedes, fortsätter Jacob Vang.

Kärleken till mat är tydlig när de berättar om sitt företag. Varje vinter ger de sig iväg på långresor till Asien, Afrika, Sydamerika, USA eller Indien, suger i sig intryck från den internationella streetfoodscenen och gör sin egen tolkning av den.

Restaurangen på Lindholmskajen fyllde nylien ett år. Foto: Therese Björkbacke
Restaurangen på Lindholmskajen fyllde nyligen ett år.

– Vi lagar mat med glädje, gör det vi vill och håller ett udda stuk, till exempel burgare med annorlunda twist. Just nu är vi inne på hälsomat, färgrik mat med mycket näring. Vi fokuserar på riktigt bra matvaror och sätter samman dem med kärlek, avslutar Giovanna Lögdahl.

 

Hamburgare med egen twist är en specialitet.

Giovanna Rögdahl trivs med panoramautsikten.

bjorkbackefoto_rollinbistro_2017_1703-kopia

Rollin' Bistros i Göteborg.
Rollin’ Bistros i Göteborg.

Text: Caroline Alesmark

Foto: Therese Björkbacke