21 January 2017 / Nyheter

Black is the new Black.

Det fanns en tid när transportbilar var det samma som anonyma bruksfordon, vars enda syfte var att frakta saker från A till B. Det är andra tider nu. Tack och lov. Och man både får och kan, ha hur kul som helst.
Här är tre transportbilar från Mercedes-Benz som höjer ribban. Du kan se alla tre på mässan ”Bilar som Jobbar” i Stockholm den 26-29 januari.

Crossbuss med mersmak

Mercedes Sprinter Mixto
Mercedes Sprinter Mixto
Sprinter Mixto
Mercedes Sprinter Mixto
Mercedes Sprinter Mixto

Mercedes Sprinter specialbyggd  för att ha plats för både crosshoj och folk. Men vad är det som inte säger att den lika gärna kan användas för ett arbetslag eller som hotellbuss på en skidort eller som mobil miniverkstad. Det är bara att släppa loss fantasin.

Bilen är en Mercedes Sprinter 319 på 190 hk med bland annat 7-växlad automat, parktronic med backkamera, körhjälpspaket och Bi-xenon strålkastare med kurvtagningsljus. Dessutom sidsvindsassistent, dödvinkelassistent och trötthetsvarnare.

Läs mer om Sprinter här:


Familjebil för företagare – och alla andra

Mercedes Vito mixto
Mercedes Vito mixto
Mercedes Vito mixto
Mercedes Vito mixto
Mercedes Vito mixto
Mercedes Vito mixto

Mercedes Vito i Mixto-utförande ger dig en bil som både har baksäte och större bagageutrymme än alla grannar.Plats för fyra barn som alla är hockeymålvakter och så kan du köra barnen till skolan i samma bil som du har på jobbet.

Den här Vito Mixton slår de flesta familjebilar på fingrarna när det gäller lyx och komfort.
190 hästkrafter, 7-växlad automat och permanent 4-hjulsdrift. Intelligenta strålkastare som ställer in ljusbilden efter den omgivande trafiken och parkeringsautomatik. Becker navigator och klimatanläggning med radiostyrd extravärmare.

Sidvindsassistent, dödvinkelsassisten och trötthetsvarnare ingår också.

Läs mer om Vito här:

Limousine till vardags

2016, V-Klasse, EXCLUSIVE

V-Klasse AVANTGARDE, AVANTGARDE Design-Paket Interieur (PY0), Einzelsitz 2. Fondsitzreihe links (US8), Einzelsitz 2. Fondsitzreihe rechts (US9), Einzelsitz 1. Fondsitzreihe links (US6), Einzelsitz 1. Fondsitzreihe rechts (US7), Leder Nappa schwarz (VY7), Zierelemente Holzoptik Ebenholz dunkelanthrazit glänzend (FH9)
Bland ledande hotell är Mercedes V-Klass nästan standardfordon för att hämta prominenta gäster. V-Klass Exclusive är den elegantaste V-Klass du kan tänka dig – familjebil, minibuss och shuttle-limousine i ett – med extra allt.

V-Klass Exclusive andas lyx redan på långt håll. Men det är när du stiger in som du känner detaljerna. Elektriska skjutdörrar på båda sidor. Stämningsbelysning på fler ställen än du kan räkna. Sex enkelfåtöljer i läder/nappa ger businessklasskomfort åt alla. De två främsta är elektriskt justerbara och samtliga har inbyggd ventilation och de bakre är flytt- och vändbara.  Vrid på ljudet från Burmeistersystemet och njut.

Aktiv parkeringsassistent smyger in dig i de tajtaste luckor, och 360 graders kamera ger dig total koll på omgivningen. Bilen har alla tänkbara säkerhetssystem som till exempel avståndshållaren DISTRONIC, sidvindsassistent, dödvinkelassistent, kurshållningsassistent och vägskyltsassistent som håller reda på vilken hastighetsbegränsning som verkligen gäller där du just nu kör.

Läs mer om V-Klass här: