Mercedes-Benz originaldelar underlättar din vardag

När du spenderar en stor del av din vardag på vägarna är det viktigt att din arbetsplats också är anpassad efter dina behov.

Bland Mercedes-Benz Original-tillbehör kan du hitta smarta, bekväma och innovativa lösningar och produkter som underlättar din vardag, och håller din verksamhet i rullning.

Läs mer


Mercedes-Benz egna gummimattor för bilen.

Mercedes-Benz Gummimattor

Med en gummimatta från Mercedes-Benz behöver du inte oroa dig för att smutsa ned bilen när det är regnigt och blött ute.

Våra bilmattor har en upphöjd kant som hindrar vätska och smuts från att sippra ut på golvet, och de anpassade infästningspunkterna förhindrar mattan från att glida omkring. Enkla att rengöra, svåra att slita. Och dessutom fria från den genomträngande lukten av gummi.

Prisexempel Vito: 475 kr

Kontakta återförsäljare

Mercedes-Benz lastbågar på transportbilar.

Lastbågar

Tillverkade i aluminium och skräddarsydda för din bil. Lastbågarna är krocktestade, låsbara samt anpassade för olika laster och tillbehör.

Prisexempel Vito: 1 595 kr

Stänkskydd på Mercedes-Benz transportbilar.

Stänkskydd

Skydda bilen mot smuts, lera eller stenar på byggplatsen. De slit- och UV-tåliga stänkskydden förhindrar också att trafiken bakom träffas av stenskott.

Prisexempel Vito fram: 470 kr
Bak: 505 kr

Mercedes-Benz skyddsklädsel i gråa toner.

Mercedes-Benz Skyddsklädsel

Med skyddsklädsel bevarar du kupén i bästa tänkbara skick och håller bilens andrahandsvärde på en hög nivå. Samtliga skyddsklädslar har samma färger och mönster som originalklädseln.

Prisexempel Vito förarstol: 905 kr

Kontakta återförsäljare

Mercedes-Benz lättmetallfälgar.

Lättmetallfälgar

Med rätt fälgar höjer du inte bara utseendet, utan även säkerheten. Mercedes-Benz lättmetallfälgar har testats för att hålla och behålla sitt utseende i tuffa förhållanden.

Pris från: 1 820 kr/st

Mercedes-Benz vinterdäck.

Vinterdäck med ett rejält grepp om vintern

Redan vid 7°C och kallare ger ett vinterdäck betydligt bättre fäste och bromsförmåga.

Anledningen är anpassat däckmönster och en speciell gummiblandning som håller sig mjuk även vid låga temperaturer vilket dessutom ger en bättre åkkomfort.

Mercedes-Benz vinterhjul utrustas med däck från ledande däcktillverkare och originalfälgar som håller för de påfrestningar du utsätter din bil för.

Kontakta återförsäljare

Vinterhjul

ModellSpecDubbdäckFriktionsdäckSäkerhetsmärken
CitanVinterhjul, 4 st. 15” plåtfälg, däck 195/65R15Pirelli: 6.280 krPirelli: 6.280 krdackikoner1
VitoVinterhjul, 4 st. 16” plåtfälg, däck 205/65R16Nokian: 8.360 krNokian: 8.360 krdackikoner2v2
Sprinter
(907, bakhjulsdriven)
Vinterhjul, 4 st. 16” plåtfälg, däck 235/65R16Nokian: 9.880 krNokian: 9.880 krdackikoner3

Sedan november 2012 förses däck med en etikett som skildrar 3 attribut: rullmotstånd, våtgrepp och däckljud. Observera att märkningen inte avser dubbdäck och att märkningen inte beskriver däckets egenskaper på snö och is.

1. Rullmotstånd: graderingen A till G indikerar däckets bränsleeffektivitet. Vid högre klassificering (A = bästa) ger det mindre bränsleförbrukning och CO2 påverkan.

2. Våtgrepp (bromsprestanda): däcket erbjuder bättre grepp vid vått underlag (A = bästa) vilket leder till kortare bromssträckor.

3. Däckljud (utvändigt buller): bullret representeras av tre svarta ljudvågor och ett värde i decibel. En ljudvågsmarkering anger att bullret är minst 3 dB under den framtida europeiska gränsen, två markeringar anger att däcket uppfyller framtida gränsen och tre att däcket uppfyller dagens bullerkrav.

Från 1 november 2014 måste alla nyregistrerade personbilar vara utrustade med lufttryckskontroll enligt EU-förordning ECE-R64. Vinterhjul i denna broschyr är utan sensor för lufttryckskontroll förutom för Vito som har det som standardutrustning. Vänligen kontakta din Mercedes-Benz återförsäljare för senaste artikelnummer och pris som gäller för just din bil.

Alla priser är exkl. moms och eventuell monteringskostnad tillkommer. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Med reservation för slutförsäljning och att priser kan ha ändrats sen broschyrens pressläggning.

Kontakta återförsäljare