• Mercedes-Benz X-Klass är en pickup med hög prestanda som tar sig fram i de tuffaste terrängerna.

    Dynamikens nya form – X-Klassen
    imponerar med övertygande prestanda.

Mercedes-Benz X-Klass är uthållig och smidig, tack vare ett samspel mellan fjädring, styrning och körning kommer X-Klass fram i de tuffaste förhållandena.

Suverän smidighet.

Den direkt tillgängliga kraften är lika mycket en del av den första pickupen från Mercedes-Benz som den fantastiska smidigheten, och i sin tur det närmast magiska samspelet mellan fjädring, styrning och körning. De utställda hjulhusen med breda däck är inte bara en imponerade syn. Med sin stora spårvidd bidrar de också till X-Klassens höga tvärdynamik, precis som den dynamiskt avstämda flerlänkade hjulupphängningen på bakaxeln.

Boka provkörning

Bromssystemet i Mercedes-Benz X-Klass.

Högpresterande bromssystem.

Kraftfulla bromsar hör till en kraftfull drivlina. Det högpresterande bromssystemet är utrustat med stora skivbromsar. På framaxeln har dessa en diameter av 32 cm och är internt ventilerade. På bakaxeln är skivbromsarnas diameter 30,8 cm. Flera dynamiska hanteringssystem, som det elektroniska stabilitetsprogrammet ESP®, ABS, antislirreglering ASR, aktiv bromsassistent  och bromskraftsfördelning, förbättrar ytterligare säkerheten och körkomforten.

Det elektroniska traktionssystemet ger mer dragkraft när du drar iväg och accelererar genom att bromsa hjulen på ena sidan av fordonet och förhindra hjulspinn. Även i svår terräng, vid en brant nedförsbacke, möjliggör nedfartshastighetsreglering DSR att man kan ställa in en hastighet med farthållaren som upprätthålls genom bromsinterventioner inom fysiska gränser.

Beställ broschyr

Kurshållningsassistenten i Mercedes-Benz X-Klass.

Vägmärkes- och Kurshållningsassistenter.

Utrustad med många säkerhetsfunktioner och assistanssystem kan X-Klass stödja och underlätta för föraren. Särskilt i stadstrafik kan Vägmärkesassistenten ge stöd genom att visa hastighetsbegränsningar och uppmärksamma vid omkörningsförbud. Om fordonet oavsiktligt lämnar körfältet, varnar Kurshållningsassistenten föraren med en pulserande vibration på ratten. Du kan helt enkelt bibehålla större uppmärksamhet och säkerhet vid långa resor.

Läs mer
Mercedes-Benz X-Klass pickup i rött, demonstrerar Active Break Assist.

Active Brake Assist.

Active Brake Assist ger föraren en visuell varning om avståndet till fordonet är för litet. Om en kollisionsrisk upptäcks, utfärdas en första akustisk varning - om avståndet inte sänks kan systemet hjälpa föraren att bromsa eller om inte någon reaktion sker, minska hastigheten på egen hand.

Mercedes-Benz X-Klass pickup i silver med storstad i bakgrunden.

ESP® med släpvagnsstabilisering.

ESP® med släpvagnsstabilisering ger högsta driftsäkerhet vid körning med last eller med släp. Systemet upptäcker om släpet skulle börja kränga och kan begränsa detta genom riktad bromsning av fordonshjulen.

När olyckan är framme erbjuder de sju krockkuddarna, som standard i X-Klass, passagerarna det bästa möjliga skyddet och Mercedes-Benz nödsamtalssystem kan hjälpa till att radikalt minska den tid det tar för akuttjänsten att nå olycksplatsen.

Läs mer

Din X-Klass. Ditt beslut.

Två designversioner för mer individualitet.

Med de två designversionerna PROGRESSIVE och POWER samt en mängd tillbehör kan du forma din X-Klass så att den passar din livsstil och dina krav.

 

Bygg din X-Klass

Mercedes-Benz X-Klass pickup i svart.

POWER Line – imponerande, bekväm, överlägsen.

Med sin attraktiva utrustning sätter POWER Line en helt ny nivå för design, komfort och högkvalitativt utseende.

Läs mer

Mercedes-Benz X-Klass pickup i rött från sidan.

PROGRESSIVE Line – mångsidig trendsättare.

Tack vare sin mångsidighet lämpar sig designversionen PROGRESSIVE såväl för tuffa uppdrag i arbetet som spontana äventyr.

Läs mer

POWER Line 350 d med V6-motor

Är du sugen på en pickup med extra allt? Då är denna kampanjmodell valet för dig. 258 hästkrafter, permanent fyrhjulsdrift och exklusiva designdetaljer.

Läs mer